Najbolje aplikacije za kreiranje CV-ja

Najbolje aplikacije za kreiranje CV-ja

Da bi se otvorila vrata karijere i željene pozicije, pre nego što na njih pokucaš, potrebno je da napraviš dobar CV koji ostavlja snažan utisak i ističe tvoje veštine i iskustvo.

Da bi se otvorila vrata karijere i željene pozicije, pre nego što na njih pokucaš, potrebno je da napraviš dobar CV koji ostavlja snažan utisak i ističe tvoje veštine i iskustvo.

Kreiranje impresivnog CV-ja može da bude komplikovano, ukoliko ne znaš odakle da počneš, kojim redosledom da popunjavaš informacije o tvom školovanju i dosadašnjim dostignućima. Ako misliš da nemaš šta da napišeš u CV-ju, pogledaj naše savete kako napisati CV kada imaš malo iskustva.

Međutim zahvaljujući tehnološkom napretku, postoje brojne aplikacije koje olakšavaju ovaj proces i pomažu ti da se istakneš među konkurencijom i da zapadneš za oko regruterima. Ova činjenica je posebno bitna imajuči u vidu da oni pregledaju po više desetina, a neretko i stotina CV-jeva za jednu poziciju!

Mi smo izdvojili nekoliko najboljih aplikacija i platformi koje će ti pomoći da napraviš ili poboljšaš svoj CV.

1. Canva - kreativnost nadohvat ruke

Canva je više od alata za dizajn. Nudi širok spektar šablona za CV-jeve prilagođene različitim profesijama. Sam proces kreiranja je intuitivan, možeš lako da dodaš tekst, slike i grafike kako bi napravio/la jedinstveni CV koji će da privuče pažnju regrutera. Dizajn je moderan, ali možeš da uskladiš bilo koji element prema svojim afinitetima.

Ova platforma ti omogućava da iskažeš svoju kreativnost i istakneš ključne aspekte svog obrazovanja i iskustva. Prednost je što se svaka izmena odmah automatski sačuva, a možeš da je koristiš i na kompu i na telefonu.

2. NovoResume – jednostavno i praktično

NovoResume je odličan izbor ako prvi put praviš CV. To je aplikacija koja pruža korisne savete i sugestije za unapređenje sadržaja CV-ja. Jasno se vidi gde se koji deo popunjava i jako je jednostavna za korišćenje. Takođe nudi različite formate CV-ja i omogućava prilagođavanje istog prema specifičnostima posla za koji se prijavljuješ.

Ova aplikacija će ti definitivno pomoći da probiješ led, ali i da ti olakša sam proces izrade CV-ja.

3. LinkedIn - profesionalna mreža

LinkedIn nije samo poslovna društvena mreža, već moćan alat za izradu CV-ja. Funkcija koju možeš da iskoristiš - "Resume Builder" omogućava jednostavno kreiranje profesionalnog CV-ja koristeći informacije sa tvog LinkedIn profila.

Ova platforma je i svojevrstan online CV, koji uvek možeš da ažuriraš, ali i da se povezuješ sa ljudima iz raznih oblasti. Ako ti treba pomoć kako da središ svoj LinkedIn profil, pročitaj ovde.

Izuzetno je korisno, da kao mlada osoba i student budeš prisutan/na u profesionalnim vodama, i da ujedno povežeš svoje profesionalno iskustvo i veštine sa svojim online profilom.

4. Resume Genius - korisne opcije i prevođenje

Resume Genius nudi brojne šablone za CV-jeve i korisne savete za njihovo poboljšanje. Osim toga, ova aplikacija ti omogućava da prevedeš svoj CV na različite jezike, što je korisno ukoliko ti se ukaže prilika za posao ili praksu u međunarodnim kompanijama. Danas većina poslodavaca traži CV na engleskom, tako da ne moraš da gubiš vreme i ponovo praviš CV ispočetka, već iskoristi ovu opciju za prevođenje.

Zahvaljujući ovim alatima, možeš da prilagodiš svoj CV prema različitim zahtevima i globalnim trendovima.

5. Google Documents - lako i efikasno

Google Documents, iako jednostavan alat, nudi ti razne opcije šablona za CV-jeve koji se lako prilagođavaju tvojim potrebama. Sa opcijom deljenja i komentarisanja, možeš da dobiješ povratne informacije od profesora, prijatelja ili mentora. Na početku je svaka pomoć dobrodošla, tako da nemoj da se ustručavaš i pitaj osobe iz okruženja u koje imaš poverenja.

Ovo je sjajan alat kada ti je potrebno da svoj CV podeliš sa drugima kako bi dobio/la korisne savete i sugestije.

Saveti za kreiranje CV-ja

-Prilagodi se poslu:

Tvoj CV treba da bude prilagođen za posao na koji se prijavljuješ. Istakni veštine i iskustvo koje su relevantne za tu poziciju.

-Jasnoća je ključna:

Budi koncizan/na i precizan/na. Rečenice treba da budu kratke, a informacije lako razumljive.

-Istakni dostignuća:

Bez obzira da li su to projekti, nagrade ili volonterski rad, naglasi svoja dostignuća kako bi se istakao/la među ostalim kandidatima.

Tvoj CV predstavlja tvoje sposobnosti i potencijal poslodavcima. Korišćenje ovih aplikacija može da bude odličan početak u kreiranju profesionalnog CV-ja, ali ne zaboravi da je njegov kvalitet ključan.

Redovno ažuriraj svoj CV i prilagođavaj ga različitim poslovnim prilikama kako bi se istakao/la i ostavio/la snažan utisak. Omladinska zadruga Mjob ti pruža odlične prilike za početak karijere, gde se trenutni poslovi za mlade svakodnevno ažuriraju na na sajtu ili se prijavi putem aplikacije Mjob.

Napravi prvi korak ka svojoj karijeri uz pomoć ovih aplikacija i predstavi sebe u najboljem svetlu!

Datum izdavanja: 15. децембар 2023.