Omladinska zadruga nove generacije

Česta pitanja

Mjob je omladinska zadruga koja povezuje kompanije sa mladim ljudima u potrazi za svojim prvim poslom i šansom da steknu praktično radno iskustvo, već 20 godina na teritoriji cele Srbije.

Ukoliko imaš izmedju 15 i 30 godina, i u potrazi si za poslom, Mjob je pravo mesto za tebe! Mjob ti omogućava da pronađeš posao koji se uklapa u tvoje školske i druge obaveze i povezuje te sa kompanijama koje su u potrazi za omladincima.

1. Učlanjenje: Najlakši način da postaneš član Mjob omladinske zadruge je putem aplikacije koja je potpuno besplatna. Takođe, učlanjenje je moguće u nekoj od naših poslovnica koje se nalaze širom Srbije.

2. Članarina: Godišnji iznos članarine iznosi 500 rsd. Članarina se uplaćuje jednom u toku godine i važi do kraja kalendarske godine, tj. do 31.decembra. Možeš je uplatiti u najbližoj poslovnici.

3. Pretraga poslova: Svakodnevno objavljujemo otvorene pozicije u brojnim globalnim kompanijama, a ti možeš pretraživati ponudu poslova putem sajta mjob.rs ili aplikacije, i aplicirati za pozicije koje su ti interesantne.

4. Postupak selekcije: Na osnovu kriterijuma poslodavca, mi vršimo selekciju kandidata i upućujemo te u dalje korake.

5. Potpisivanje ugovora: Pre početka rada, zadruga sklapa ugovor sa omladincem. Ugovor definiše uslove rada, trajanje angažmana, naknadu za rad i druge relevantne detalje. Ugovor se može potpisati u nekoj od naših poslovnica kao i pri početku rada kod poslodavca.

6. Isplata: Nakon završenog posla, od poslodavca kod kog si angažovan dobijamo obračun sa brojem sati/dana rada, nakon čega izdajemo fakuturu poslodavcu. Isplata tvoje zarade od strane klijenta se vrši početkom meseca (najkasnije do 15. u mesecu) za prethodni mesec. Potrebno je da vodiš svoju evidenciju odrađenih sati kako bi provera nakon isplate bila brža ukoliko se desi reklamacija.

Preko omladinske zadruge može raditi svaki državljanin Republike Srbije između 15 i 30 godina starosti.

Zakon prepoznaje dve kategorije:

1. Osobe na školovanju do 26 godina starosti (studenti i učenici)

2. Nezaposlene osobe od 26 godina do 30 godina starosti

Strani državljani mogu raditi isključivo sa statusom učenika ili studenta uz potrebnu dokumentaciju o kojoj budu obavešteni pri učlanjenju.

Možeš pratiti ponudu poslova na našem sajtu www.mjob.rs i prijaviš se na otvorenu poziciju jednostavnim klikom na dugme „prijavi se“ (uz prilaganje CV-ja ukoliko poslodavac to zahteva). Osim toga, još jednostavniji način da pratiš ponudu poslova je putim Mjob aplikacije, koja je dostupna na Google Play Store-u (Google Play Store) i Apple Store-u (Apple Store).

Takodje, svakodnevno objavljujemo otvorene pozicije i na našim Instagram i Facebook stranicama. Zaprati nas!

Nakon prijave za posao, naš tim regrutera kontaktiraće te telefonskim putem ukoliko uđeš u uži proces selekcije, kako bismo te informisali o svim detaljima pozicije. Nakon tog razgovora, tim prosleđuje tvoje podatke poslodavcu koji preuzima dalji proces selekcije i donosi konačnu odluku o angažovanju.

Sedište Mjob-a je u Beogradu, a poslovnice se nalaze u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici. Mjob pruža svoje usluge na teritoriji cele Srbije, što znači da imamo otvorene pozicije i u brojnim drugim gradovima u Srbiji, te ukoliko u tvom gradu ne postoji naša poslovnica možeš se učlaniti putem aplikacije ili nas uvek možeš kontaktirati putem mejla [email protected] ili putem našeg kontakt telefona 0114141830. Pogledaj ponudu poslova.

Naš cilj je da obezbedimo efikasan i pravilan tok isplate zarada svim članovima Mjob omladinske zadruge. Da bismo to postigli, preduzimamo niz koraka kako bismo sprečili moguće kašnjenje u isplatama:

 • Pravovremena komunikacija: Aktivno komuniciramo i uvek smo dostupni za sva pitanja naših omladinaca, kako bismo osigurali da sva neophodna dokumentacija i informacije budu pravovremeno dostavljene.

 • Praćenje obračuna radnih sati: Redovno pratimo pristizanje obračuna zarada kako bismo omogućili fakturisanje klijentima u što bržem i kraćem roku.

 • Saradnja sa poslodavcima: Imamo protokole i procedure za praćenje plaćanja od strane poslodavaca kako bismo minimizovali mogućnost kašnjenja.

 • Saradnja sa poslodavcima: Imamo protokole i procedure za praćenje plaćanja od strane poslodavaca kako bismo minimizovali mogućnost kašnjenja.

Možeš da se osloniš na nas, Mjob je tvoj partner!

Naš način isplate zarada je jasno definisan kako bismo obezbedili sigurnost i transparentnost procesa. Sve isplate vrše se isključivo putem dinarskog tekućeg računa.

Hej! Dokumentacija koja ti je potrebna za učlanjenje ukoliko imaš status učenika je sledeća:

 • Kopija/sken/slika lične karte (ukoliko je čipovana obavezno da bude očitana)/pasoša

 • Kopija/sken/slika đačke knjižice za tekuću školsku 2023/24. godinu ili potvrda da si redovan učenik

 • Kopija/sken/slika kartice tekućeg računa (maloletna lica mogu poslati broj računa roditelja/staratelja; punoletna lica moraju imati otvoren račun na svoje ime)

 • Saglasnost roditelja za rad koju popunjava roditelj/staratelj

 • Ručno potpisana saglasnost o obradi podataka koju ti šaljemo na mejl

Hej! Dokumentacija koja ti je potrebna za učlanjenje ukoliko imaš status studenta do 26 godina je sledeća:

 • Kopija/sken/slika overenog semestra za tekuću školsku 2023/24. godinu

 • Kopija/sken/slika prve dve strane indeksa ili potvrda sa fakulteta

 • Kopija/sken/slika lične karte (ukoliko je čipovana obavezno da bude očitana)/pasoša

 • Kopija/sken/slika kartice tekućeg računa – obavezno mora glasiti na tvoje ime

 • Ručno potpisana saglasnost o obradi podataka koju ti šaljemo na mejl

Hej! Dokumentacija koja ti je potrebna za učlanjenje ukoliko si student sa navršenih 26 godina ili nezaposleno lice je sledeća: 

 • Kopija/sken/slika lične karte (ukoliko je čipovana obavezno da bude očitana)/pasoša

 • Kopija/sken/slika kartice tekućeg računa – obavezno mora glasiti na tvoje ime

 • Ručno potpisana saglasnost o obradi podataka koju ti šaljemo na mejl

Hej! Dokumentacija koja ti je potrebna za učlanjenje ukoliko si nerezident je sledeća:  

 • Dokumentaciju koja se odnosi na tvoj status (potvrda da si student do 26 godina, potvrda iz škole za maloletna i punoletna lica ukoliko si učenik)

 • Kopija/sken/slika lične karte (ukoliko je čipovana obavezno da bude očitana)/pasoša

 • Kopija belog kartona

 • SWIFT instrukcije za uplatu na račun

 • Tekući dinarski nerezidentski račun – mora glasiti na tvoje ime

 • Ručno potpisanu saglasnost o obradi podataka koju ti šaljemo na mejl

 • Ukoliko si nezaposleno lice, ili student sa navršenih 26 godina, svaki dan proveden na radu kod poslodavca preko zadruge doprinosi tvom ukupnom radnom stažu. Radni staž se računa proporcionalno broju radnih dana provedenih kod poslodavca.

 • Ukoliko si učenik, ili student do 26 godina, radni staž se ne računa. To znači da radni dani provedeni na poslovima tokom školovanja ne doprinose ukupnom radnom stažu.

Osobe koje su u statusu studenata i učenika do 26 godina, imaju pravo na porodičnu penziju. Nezaposleni do 30 godina gube pravo na porodičnu penziju od datuma prijave i početka angažovanja preko omladinske zadruge. Ukoliko si nezaposleno lice možeš biti angažovan/a samo preko jednog ugovora, tj. kod jednog poslodavca jer možeš biti prijavljen/a samo na jedan posao.

Ukoliko si student ili učenik tvoje angažovanje se ne ograničava i možeš raditi više poslova u zavisnosti kako ih uklopiš sa svojim obavezama.

Ukoliko nisi pronašao/la odgovor na traženo pitanje, možeš nam pisati na mejl [email protected] ili [email protected] i biće nam drago da ti pomognemo!

Plaćanje omladinskih poslova

Nakon što završiš posao, poslodavac nam šalje koliko si časova ili dana radio/la, na osnovu čega im mi istog dana šaljemo fakturu koju je potrebno da plate. Isplata tvoje zarade od strane klijenta se vrši u većini slučajeva početkom meseca (najkasnije do 15. u mesecu) za prethodni mesec. Nakon što nam poslodavac uplati iznos tvoje zarade, istog dana uplaćujemo novac na tvoj račun ili najkasnije sledećeg dana u prepodnevnim satima, jer sve zavisi kada tvoja banka proknjižava uplatu.

Mogući razlozi zbog kojih nisi primio svoju isplatu još uvek:

 • Nisi poslao/la svu dokumentaciju koja je neophodna. U nastavku teksta možeš videti koja dokumentacija je neophodna za učlanjenje, u zavisniosti od tvog statusa.

 • Još uvek nismo dobili informacije o obračunu radnih sati od strane tvog mentora/nadređenog. Da bismo izdali fakturu klijentu, potrebno je da dobijemo obračun tvojih radnih sati, možeš nam se uvek javiti kako bismo proverili situaciju i uvideli gde je problem.

 • Još uvek nismo primili uplatu od stane poslodavca kod kojeg si bio angazovan. Isplata tvoje zarade zavisi i od toga kada poslodavac izvrši uplatu na naš račun. Ako poslodavac kasni sa uplatom, to može uzrokovati kašnjenje u isplati na tvoj račun.

U slučaju da nisi primio/la isplatu i imaš bilo kakvih nedoumica, slobodno nas kontaktiraj kako bismo razjasnili situaciju i preduzeli odgovarajuće korake kako bismo omogućili isplatu zarade u najkraćem roku. Tvoje zadovoljstvo i prava su nam veoma važni, i radimo na rešavanju ovakvih problema u najkraćem mogućem roku.