Otkrij svoj potencijal: Šta možeš da očekuješ od programa prakse u banci?

Otkrij svoj potencijal: Šta možeš da očekuješ od programa prakse u banci?

Kada se bliži kraj fakultetskih dana, mnogi studenti se suočavaju sa pitanjem koje ih prati tokom celog studiranja: "Šta dalje?"

Kada se bliži kraj fakultetskih dana, mnogi studenti se suočavaju sa pitanjem koje ih prati tokom celog studiranja: "Šta dalje?"

Posebno je važno da pronađeš pravo mesto za početak svoje karijere. Najčešće, studenti završne godine ili mladi koji su nedavno diplomirali otpočinju svoj karijerni put kroz praksu u nekoj od kompanija. U daljem tekstu ćemo ti približiti šta tačno možeš da očekuješ od iskustva pohađanja stručnog programa prakse u banci, kao I na koje načine to može da ti pomogne da otkriješ svoj potencijal.

Jedna od najvećih prednosti prakse je činjenica da ti nije potrebno pređašnje iskustvo, tako da polaziš od nule. Obično je u pitanju dobro osmišljen program u određenom trajanju, tokom kojeg imaš mentora i prolaziš kroz različite aspekte bankarskog poslovanja. To može da uključuje učešće u projektima vezanim za upravljanje rizicima, istraživanje tržišta, analizu finansijskih izveštaja ili čak učestvovanje u kreiranju strategija za privlačenje novih klijenata. Ova raznovrsnost ti omogućava da stekneš širok spektar veština i znanja, što će ti biti od velike koristi u budućoj karijeri.

Ako si student ekonomije, već poseduješ specifične veštine koje su veoma tražene u bankarskom sektoru. Razumevanje ekonomskih principa, finansijskih tržišta i analitičkih alata čini te idealnim kandidatom za pozicije u banci. Stoga, praksa u banci pruža studentima priliku da primene svoje teorijsko znanje u realnom poslovnom okruženju.

Pored sticanja konkretnih veština, praksa u banci pruža i dragoceno iskustvo u radu u timu. Rad u banci često zahteva saradnju sa različitim sektorima i timovima, što ti omogućava da razviješ veštine komunikacije i timskog rada. Osim toga, praksa u banci ti pruža priliku za izgradnju profesionalne mreže, I često je sledeći korak nakon završetka programa ponuda za nastavak radnog odnosa.

Mjob omladinska zadruga ti nudi mogućnost prijave na jedinstveni program prakse u Banca Intesa-i. U pitanju je četvoromesečno angažovanje sa punim radnim vremenom, tokom kojeg dobijaš priliku da budeš deo pažljivo dizajniranog programa. Ovakva praksa ti omogućava da se na pravi način upoznaš sa strukturom, organizacijom i celokupnim poslovanjem Banke.

Bićeš uključen/a i angažovan/a na različitim interesantnim projektima kroz mentorski rad i saradnju sa kolegama koji su eksperti u svojim oblastima, ali su uvek spremni da svoje iskustvo i znanja podele sa tobom. Uz komunikaciju i saradnju sa kolegama iz različitih organizacionih delova, tvoja realizacija zadataka će samim tim biti uspešnija.

Program podrazumeva i pohađanje specifično kreiranih obuka i treninga koje će ti pomoći da stekneš nova znanja i veštine koje su nephodne za rad u korporativnom okruženju, ali i redovne feedback sastanke koji će ti omogućiti uvid u kvalitet sopstvenog rada i osnažiti te na putu i profesionalnog i ličnog razvoja.

U suštini, praksa u banci predstavlja odličnu priliku za studente ekonomije ili tek diplomirane ekonomiste da otkriju svoj puni potencijal i steknu neophodno iskustvo za uspešan početak karijere. Kroz raznolike zadatke, rad u timu i praktično iskustvo, imaćeš priliku da razviješ svoje veštine, proširiš svoje znanje i izgradiš osnovu za uspešnu budućnost u bankarstvu.

Pročitaj više o samom stručnom programu prakse na linku i postani deo ekipe Banca Intesa!

Datum izdavanja: 13. март 2024.